Flera plagg med skogsmotiv

Fast den här gången ett skogsmotiv från en annan tillverkare. Det kan bli många plagg utav ett tyg som bara är ca 0,6 m långt om man bara använder det till "detaljer". Den här gången blev det fram-och bakstycke till en bodysuit, en body, en mössa och ett framstycke till en tröja modell större. Inte illa! Det här är faktiskt ytterligare ett sådant där tyg som jag varit ganska ambivalent till, men det växer när man ser det live eller i förädlad form. För att än en gång få till lite syskonmatchning så valde jag att lägga till tyg i lime och orange till ärmar och kantband. Det blev över förväntan tycker jag. Det här är alltså de sista plaggen jag klippte till och sydde under syträffen för 1½ vecka sedan. Jag lät kreativiteten flöda och det mesta klipptes ju till under helgen, det var ett fåtal redan färdigklippta plagg som färdigställdes. Har några kvar att ta itu med och det får bli när andan faller på helt enkelt. Jag kan inte riktigt dra mig till minnes om sömnaden gick smärtfritt eller inte så jag får väl se det som ett gott tecken. Huvudsaken är att jag känner mig nöjd med slutresultatet.

Först ut att bli helt färdig var den söta lilla bodysuiten. Den får nog följa med till förlossning/BB tror jag. Det kommer bli svårt att välja vilka kläder som kommer bli "premiärkläderna". Och det skall bli grymt spännande att se vad utvecklingen av mina mönster ger för resultat. Funkar plaggen på, helt enkelt?! Har ju ingen egen erfarenhet utav det i de här pyttisstorlekarna. Det orange tyget som använts till ärmarna på både bodysuit och tröja var en utav syvännerna snäll att dela med sig utav. Det passade perfekt i ton till de små rävungarna. Jag tycker att den lilla filuren på älgen påminner om en yngre upplaga av John Blund ;-).

 
Tyg: skogstyg från Kameleont Design, orange jersey från Jofotex och limegrön jersey från Znok Design. En salig blandning. Bodysuit i stl 56, eget mönster.

Bodyn ville jag ha lite mer neutral än heldressen så där fick det bli enbart limegrönt som detalj, inte så avvikande, men fint. Även limegrön tråd till raglansömmarna fick det bli och ja, som vanligt är det ju avig trippelsöm som används. Den här bodyn kommer faktiskt få ligga på vänt ända till sommaren/nästa höst skulle jag tro. Jag väljer att inte spara på småsnuttar, utan syr upp hela tygbitarna direkt, det känns som att jag får bättre överblick och det är också skönt att inte ha småbitar liggande. Tror lillbus kommer bli jättefin i den här bodyn. Mössan nedan riskerar nog att vara lagom mitt emellan bodysuit och body, men det gör inte så mkt. Har ju vid det här laget en uppsjö av mössor så hur lillfisen skall hinna använda alla, det vet jag inte ;-). Och jag vet ju inte heller om de verkligen kommer funka, passformen kanske blir helt kass.


Tyg: som ovan, förutom det orange då ;-), Eget mönster på body i stl 74.


Tyg: samma som ovan. Mössan var det sista som blev till och syddes faktiskt klart i söndags kväll. Blev sugen på att göra något, men orkade inget stort projekt, då är en mössa lagom.

Tröjan nedan, syddes till mellersta blivande storebrorsan. Precis som med tröjan jag presenterade igår så fick det bli en snabb redo på den då ärmarna blev en aning för korta. Men som jag nämnde igår så har jag nu uppdaterat storlekarna och nu motsvarar mina två tröjmodeller varandra mkt bättre i storlek. Miniatyrbilderna nedan är klickbara och visar tröjan innan redo, ren och fräsch. Den stora bilden visar efter redo, tyvärr då använd och inte helt fläckfri ;-) den har redan hunnit användas ett par gånger så omtyckt blev den i alla fall.

  Tyg: som ovan till bodysuiten. Storlek 122, eget mönster. Uppgraderar storlekarna i sönernas garderober nu då ärmarna börjar bli lite för korta.