Flera plagg med skogsmotiv

Fast den här gången ett skogsmotiv från en annan tillverkare. Det kan bli många plagg utav ett tyg som bara är ca 0,6 m långt om man bara använder det till "detaljer". Den här gången blev det fram-och bakstycke till en bodysuit, en body, en mössa och ett framstycke till en tröja modell större. Inte illa! Det här är faktiskt ytterligare ett sådant där tyg som jag varit ganska ambivalent till, men det växer när man ser det live eller i förädlad form. För att än en gång få till lite syskonmatchning så valde jag att lägga till tyg i lime och orange till ärmar och kantband. Det blev över förväntan tycker jag. Det här är alltså de sista plaggen jag klippte till och sydde under syträffen för 1½ vecka sedan. Jag lät kreativiteten flöda och det mesta klipptes ju till under helgen, det var ett fåtal redan färdigklippta plagg som färdigställdes. Har några kvar att ta itu med och det får bli när andan faller på helt enkelt. Jag kan inte riktigt dra mig till minnes om sömnaden gick smärtfritt eller inte så jag får väl se det som ett gott tecken. Huvudsaken är att jag känner mig nöjd med slutresultatet.

Först ut att bli helt färdig var den söta lilla bodysuiten. Den får nog följa med till förlossning/BB tror jag. Det kommer bli svårt att välja vilka kläder som kommer bli "premiärkläderna". Och det skall bli grymt spännande att se vad utvecklingen av mina mönster ger för resultat. Funkar plaggen på, helt enkelt?! Har ju ingen egen erfarenhet utav det i de här pyttisstorlekarna. Det orange tyget som använts till ärmarna på både bodysuit och tröja var en utav syvännerna snäll att dela med sig utav. Det passade perfekt i ton till de små rävungarna. Jag tycker att den lilla filuren på älgen påminner om en yngre upplaga av John Blund ;-).

 
Tyg: skogstyg från Kameleont Design, orange jersey från Jofotex och limegrön jersey från Znok Design. En salig blandning. Bodysuit i stl 56, eget mönster.

Bodyn ville jag ha lite mer neutral än heldressen så där fick det bli enbart limegrönt som detalj, inte så avvikande, men fint. Även limegrön tråd till raglansömmarna fick det bli och ja, som vanligt är det ju avig trippelsöm som används. Den här bodyn kommer faktiskt få ligga på vänt ända till sommaren/nästa höst skulle jag tro. Jag väljer att inte spara på småsnuttar, utan syr upp hela tygbitarna direkt, det känns som att jag får bättre överblick och det är också skönt att inte ha småbitar liggande. Tror lillbus kommer bli jättefin i den här bodyn. Mössan nedan riskerar nog att vara lagom mitt emellan bodysuit och body, men det gör inte så mkt. Har ju vid det här laget en uppsjö av mössor så hur lillfisen skall hinna använda alla, det vet jag inte ;-). Och jag vet ju inte heller om de verkligen kommer funka, passformen kanske blir helt kass.


Tyg: som ovan, förutom det orange då ;-), Eget mönster på body i stl 74.


Tyg: samma som ovan. Mössan var det sista som blev till och syddes faktiskt klart i söndags kväll. Blev sugen på att göra något, men orkade inget stort projekt, då är en mössa lagom.

Tröjan nedan, syddes till mellersta blivande storebrorsan. Precis som med tröjan jag presenterade igår så fick det bli en snabb redo på den då ärmarna blev en aning för korta. Men som jag nämnde igår så har jag nu uppdaterat storlekarna och nu motsvarar mina två tröjmodeller varandra mkt bättre i storlek. Miniatyrbilderna nedan är klickbara och visar tröjan innan redo, ren och fräsch. Den stora bilden visar efter redo, tyvärr då använd och inte helt fläckfri ;-) den har redan hunnit användas ett par gånger så omtyckt blev den i alla fall.

  Tyg: som ovan till bodysuiten. Storlek 122, eget mönster. Uppgraderar storlekarna i sönernas garderober nu då ärmarna börjar bli lite för korta.

Skogens djur!

För ett par månader sedan fick jag en beställning som innefattade JNYs tyg bondgårdsdjuren. Jag behövde bara en liten bit och passade även på att beställa en mindre bit utav tyget "Skogens djur". För att fylla upp inom portot så att säga. Nåväl, tyget har alltså legat till sig en del och planen var ju i första hand någonting till bebisen. Men alla tre killarna blev stormförtjust i tyget (ja till och med storebror 8½ år). Så det var bara att inse att en komplettering utav tyg behövdes. Som tur är fanns ju JNY på syfestivalen så det löste sig där. Det första plagget som blev helt färdigt blev i alla fall till bebisen. Tada, ytterligare en bodysuit, med samma knäppning som i föregående inlägg, men med muddar i ben och ärmslut för att tyget inte räckte på längden annars. Och som alltid gör sig tyget ännu bättre i förädlad form än som bara tyg. Som synes blev det svarta muddar och kantband den här gången, det finns ju annars många andra färger att ta upp, fast just svart är ibland lite underskattat tycker jag. Sömnaden gick finfint och plagget syddes alltså tillsammans med de övriga på syträffen den 18-20:e november. Men det här blir näst sista inlägget med kläder från den helgen. Sedan är det tomt i visningsmappen och det behöver sys mer. Men det är lugnt för jag har en del julklappar på gång till mina egna busbarn så det kommer fyllas på även i bloggen. Mellankillen fick välja ut några tyger i morse och storen skall få välja några i eftermiddag. Minstingen behöver verkligen inget mer,  men det är väl bäst att han får välja ut något tyg ändå ;-)
.

Tyg: JNYdesigns "Skogens djur", svart muddväv som jag är osäker på vartifrån den är inhandlad. Bodysuit i stl 62.

Till familjens nuvarande lillbus (och bus finns det verkligen gott om i den där fyraåriga kroppen) så fick det bli en tröja med skogstyget på framstycket och som kantband, som dock senare fick bytas ut till muddar då ärmarna blev för korta. Så nu har jag fått ändan ur att justera mönstrena på tröjor också så det förhoppningsvis skall bli mer rätt hädanefter. Även här fick det bli svart som accentfärg och med andra ord en syskonmatch de två minsta emellan. Tyget räckte verkligen till precis på längden för att få till en tröja i stl 110. Valde limegröna dekorsömmar, men det hade varit väldigt snyggt med vilken annan färg som helst som går igen i tyget.


Bild 1, version 1 utav tröjan till minsta blivande storebrorsan. Stl 110, eget mönster.


Bild 2, version 1, som alltså visar att inte bara ärmar är svarta, utan även bakstycket.


Och version 2 utav tröjan där kantbanden i ärmslutet fått bli utbytta mot kortare muddar. Och det blev verkligen en sport att få till tillräckligt långa och breda sådana för det var verkligen inte mkt kvar av tyget.

En massa glada elefanter

Ibland går det snabbt från tyginköp till förädling. På syfestivalen i början av november inhandlades det fina petrolblå elefanttyget från Znok design. Och bara två veckor sedan fick jag alltså tummen ur att förädla det ;-). Av 0,6 m tyg blev det inte mindre än tre plagg. Två till bebis och ett till minsta blivande storebrorsan. Det här är ytterligare ett sådant tyg som jag absolut inte varit helsåld på, utan ganska tveksam till. Elefanterna är snudd på lite för söta i mitt tycke ;-). Men när tyget fick ses på plats växte det och jag gillar den petrolblå färgen. Och "minstingen" sade på en gång han fick se tyget att han ville ha en tröja i det. Och så fick det bli. Velade en del ikring vilken färg jag skulle matcha upp det hela med, men föll till slut för orange och är jättenöjd över det beslutet. Plaggen fick helt klart ett rejält lyft utav orange dekorsömmar och övriga detaljer. Mönstret till bodysuiten är detsamma som jag använt mig utav hela tiden, men nu fick jag chansen att prova på och omsätta min knäppningsidé i praktiken. Är nöjd med resultatet, det blev kanon med en knapp på vardera axel. Och det är kul att kunna variera ett enkelt mönster med olika knäppdetaljer bara. Fast min tanke är att jag också skall få ändan ur och göra om mönstret så det går att variera med raglanärm. Till bodysuiten syddes ännu en liten...mössa. Bara att hålla tummarna att de funkar samtidigt ;-).


Tyg: Glada elefanter från Znok Design, orange singeltrikå med lycra från JNYdesign. Bodysuit och mössa i stl 68.

Tröjan till minsta blivande storebrorsan är en total match med kommande lillasyskonet. Men efter att sonen fått ha tröjan på sig insåg jag att jag inte gillade hur halsringningen blev, så jag tog mig snabbt (eller nåja, relativt snabbt) an tröjan och sprättade bort kantbandet till förmån för muddkant i stället. Nu har han inte hunnit pröva tröjan i sitt nya utförande, men jag tror det skall bli riktigt bra. Blir lite mer ombonat nu i vintertid. Ser att tröjan ser väldigt utställd ut på översta bilden, men det är en synvilla. Från ärmhål och ner är tröjan helt rak. Bild två är betydligt mer rättvisande.


Version 1 av tröjan i stl 110. Elefanttyget har även använts som kantband. Tycker det ger en kul effekt.


Version 2 av tröjan. Tänkt att vara slutversion, för jag tänker inte sprätta den förstärkta raksömmen ikring halsringningen. Den orange muddväven är också från JNYdesign.